Vertrouwenspersonen

Bij A.S.V.Gay is er naast allerlei activiteitencommissies ook een commissie die zich bezig houdt met wat serieuzere zaken.

Als je ergens mee zit, is het altijd fijn om iemand te hebben met wie je kunt praten. Dit kan natuurlijk met iemand die je al kent, maar soms is het beter om met iemand te praten die verder van je af staat en/of meer ervaring of kennis heeft met jouw probleem. Zeker binnen onze vereniging kunnen wij het ons voorstellen dat er leden zijn die worstelen met homoseksualiteit, de coming out, discriminatie en relaties. Voor deze leden, die een luisterend oor of advies nodig hebben, heeft A.S.V.Gay vertrouwenspersonen die het hele jaar door bereikbaar zijn via mail en aanspreekbaar zijn op borrels en activiteiten.

Je kunt je persoonlijke verhaal bij hen kwijt en dit blijft natuurlijk onder jullie. Ook vertrouwenspersonen onderling praten niet over hun gesprekken met leden.
Als jij of je vertrouwenspersoon merkt dat je verhaal te gecompliceerd is zal hij of zij je doorverwijzen naar een instantie die van dergelijke problemen oplossen hun werk maakt.
Je mag alle vertrouwenspersonen benaderen over alle mogelijke onderwerpen die te maken hebben met welzijn in het kader van homoseksualiteit.

Als je vragen hebt dan kan je ons altijd mailen: vertrouwenspersoon@asvgay.nl. Je wordt dan door één van ons terug gemaild en vervolgens blijft je verhaal tussen de desbetreffende vertrouwenspersoon en jou.

Dit zijn de leden van de Vertrouwenspersonencommissie:

foto(Van links naar rechts: Claudio, Joske, Marleen F, Rick, Marleen v. A en Thomée.)

Wanneer je nieuw bent bij de vereniging en je kent bijvoorbeeld nog bijna niemand kan het fijn zijn om samen met iemand naar de borrel te gaan die al wel wat mensen kent. De vertrouwenspersonen kunnen in dat geval fungeren als “Borrelbuddy” en je op die manier een beetje kennis laten maken met de vereniging en haar leden. Dus als je niet zo goed durft langs te komen, schroom niet en mail de borrelbuddy’s.

BOB jij of BOB ik?

Weet jij nog de eerste keer dat je naar een A.S.V.Gay borrel ging? Met lood in je schoenen en een grote capuchon over je hoofd om niet herkent te worden? Of juist met je borst vooruit en een gezonde portie nieuwsgierigheid?

Voor iedereen is de eerste keer A.S.V.Gay anders geweest. Maar hopelijk is iedere eerste kennismaking zo prettig mogelijk. Als de eerste keer namelijk leuk was, dan is de kans groter dat je de volgende borrel weer gaat. Wil je niet meteen ‘cold turkey’ in een kroeg vol onbekende mensen stappen, dan kan je bij A.S.V.Gay de vertrouwenspersonen mailen om te vragen om een BorrelBuddy. Hij of zij spreekt van te voren ergens met je af, in Bordo of in een ander caféetje. Zodra je een beetje  kennis hebt gemaakt ga je samen naar de borrel en stelt de BorrelBuddy je voor aan wat A.S.V.Gayers en vertelt je bijvoorbeeld wat over de vereniging.

Er is de laatste tijd geregeld vraag naar een BorrelBuddy dus de vertrouwenspersonen vragen aan A.S.V.Gay:

Zie jij jezelf als goeie BorrelBuddy en vind jij het leuk om af en toe iemand zijn/haar eerste A.S.V.Gay ervaring mede mogelijk te maken? Stuur dan een mail naar vertrouwenspersoon@asvgay.nl. Dan regelen wij een info avondje voor alle gegadigden en kan je als BOrrelBuddy aan de slag!

Liefs van de Vertrouwenspersonen,

Rick, Marleen v. Ark, Joske, Thomée, Claudio en Marleen F.

English

Who will be the “BOB” tonight?

The A.S.V.Gay counselors are on a mission to recruit more members who would like to become somebody’s BOrrelBuddy every now and then. Would you be up for it? Please, sign up by sending an email to vertrouwenspersoon@asvgay.nl

You’ll soon hear whether you can become someone’s BOB!

Cheers from the counselors,

Rick, Marleen v. A, Joske, Thomée, Claudio en Marleen F.